De plek voor

blogs & nieuwtjes

Eindelijk mijn talent gevonden

Toen ik enkele jaren geleden begon te twijfelen of mijn baan wel echt míjn baan was, was ik me niet bewust van mijn talent. Ik worstelde jaren met de vraag ‘wat dan?’. Ik begon aan opleidingen, cursussen en volgde workshops om er maar achter te komen ‘wat dan?’. Het lukte me niet om ‘het’ te ontdekken.

Help, ik heb geen HBO-diploma!

Het duurde tot afgelopen jaar dat ik me besefte dat ik al die jaren eigenlijk helemaal niet heb gedacht in ‘wat dan WEL’ maar in ‘wat kan ik allemaal NIET’. En wat ik allemaal NIET kan, schudde ik zo uit mijn mouw. Mijn hoofdthema van het niet-kunnen was: ik heb geen hbo-diploma, dus kan ik sowieso al niet wat heel veel anderen wel kunnen. Ik werd daar op mijn werk dagelijks mee geconfronteerd door leidinggevenden die een hbo’er echt beter vonden voor de vacature (ik werkt namelijk op HRM). Ik ben me er inmiddels van bewust dat ik de overtuigingen van de anderen als waarheid had aangenomen. Als je geen hbo hebt, ben je niet goed genoeg. Dit blokkeerde mij volledig. En ook buiten mijn werk werd het ontbreken van een hbo-diploma keer op keer bevestigd. Niet direct, maar indirect. Kijk maar op de vacaturesites. Voor de functies die ik dacht leuk te vinden wordt hbo óf zelfs universitaire geschoolde mensen gevraagd. Dus ook daar de bevestiging, ik ben niet goed genoeg. Ik ben in 2015 dan toch met een hbo opleiding begonnen, maar niet vanuit mijn hart, maar vanuit mijn hoofd.

Maar zolang ik het hbo-diploma niet had, moest ik dealen met dat feit. Uiteindelijk blokkeerde het me zo, dat ik echt niet meer wist welke kant ik op moest. Ik had namelijk zoveel meer potentie, ik wilde me verder ontwikkelen, meer van het kunnen van mezelf ontdekken….maar ja zonder hbo kan niemand daar iets mee. Maar ik zocht meer dan ik nu deed, ik wil échte waarde toevoegen en vooral ertoe doen.

En toen zei ik mijn baan op..

Op een nacht lag ik weer wakker te piekeren over mijn baan. Ik voelde enorme onrust in me, maar deze keer sloeg het over naar paniek. Ik maakte mijn vriend wakker en vroeg hem of hij het oké vond dat ik mijn baan op zou zeggen. Nou, als je me daar midden in de nacht voor wakker moet maken, dan moet het je echt dwars zitten……en zo gebeurde het dat ik bijna een jaar geleden stopte bij mijn werkgever. Mijn werkgever wilde me helpen bij mijn zoektocht en heeft me een loopbaantraject aangeboden. Wat een geweldig gebaar! Ik wist dat zo’n traject pijn zou gaan doen en ik wilde die pijn voelen. Ik wilde nu eindelijk wel eens door die pijn heen. Het werd tijd om de worsteling te stoppen en écht verder te gaan.

Bij Sharon Hanegraaf heb ik geleerd weer in contact te komen met mezelf. Ik was zover van mezelf af komen te staan, dat dat contact me enorm veel moeite kostte. Ik was altijd aan het rennen, vliegen en pleasen. Hoe leer ik dat af? Tijdens de sessies bleef ik overtuigd van het feit dat ik pas verder zou komen als ik een hbo-diploma had. Anders wilde niemand me. Deze overtuiging heeft me erg lang dwars gezeten en het heeft veel kruim gekost om los te laten. Het loslaten gebeurde op een moment dat ik het helemaal niet verwachtte. Ik liep met Sharon om de prachtige waterplas in de buurt van haar huis. Ik had toen al heel wat stappen gemaakt (letterlijk en figuurlijk) en besefte wel steeds meer wat ik niet meer wilde. Tot Sharon mij vroeg wat ik dan wel wilde. En er kwam gewoon ineens een antwoord. In mijn lijf begon het te stromen, want ik wist het! Eindelijk! En een paar dagen later kwam mijn hoofd weer om de hoek, hoe dan? Want ik heb geen HBO!

En wat nu dan?

De weken daarna werd het me toch steeds duidelijker. Wat ik had gezegd klopte wel, maar nog niet helemaal. Er ontbrak nog iets, dus ik bleef wachten in de hoop op een teken. En telkens zei mijn hoofd…..gaat niet, want je heb geen HBO!

Om mij heen vroeg men mij steeds vaker ‘waarom begin je niet voor jezelf’, blijkbaar hadden diezelfde mensen dat maanden geleden ook al gezegd, maar toen hoorde ik het nog niet. Nu hoorde ik ze wel, is dat dan het teken? En daar ging ik weer: Maar hoe dan, want ik heb geen HBO!

Ik was in behandeling bij de praktijk van een kennis. We zien elkaar 1 of 2 keer per jaar. Ik vertelde over mijn worsteling en wat ik wilde doen. En bij haar kwamen de laatste woorden eruit. Ik wil structuur en overzicht brengen bij mensen en bedrijven. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat het aanbrengen van overzicht in je werk en in je huis zorgt voor meer rust in je hoofd. Weg met die onnodige ballast, weg met stress door ‘de waan van de dag’ en ‘ad hoc’ werken.
Maar ruimte creëren in je huis/bedrijf en in je hoofd om rust te kunnen voelen. Dat is wat ik wil. En gewoon alles net wat slimmer doen, zodat het minder moeite en tijd kost en je dus meer rust in je hoofd oplevert.

Toen ik dat had gezegd, heeft deze kennis me direct om hulp gevraagd. Het is een puinhoop (haar woorden) op haar kantoor, in haar huis en in haar hoofd. Ze loopt helemaal vast en wil weer grip krijgen...en of ik haar daarbij wil begeleiden.

Ik ben eruit!

En toen kwam het moment dat de laatste puzzelstukjes samenvielen. Want ineens was het er echt. Ik heb er zelfs mijn cv op nagekeken. Ik heb altijd allerlei functie gehad, met en zonder klantcontact, commercieel en niet commercieel. Maar de laatste 15 jaar had ik telkens functies die nieuw waren of die vernieuwd moesten worden. Ik werd ook telkens gevraagd voor deze functies. Nu snapte ik pas waarom! Omdat ik structuur en overzicht aan kan brengen. Ik ben een bouwer. Daarom ben ik telkens na een aantal jaren alweer toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben dan gewoon klaar met bouwen.

Op 1 januari heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben voor mezelf begonnen met www.organiz4u.nl. Wat ik doe? Ik begeleid mensen bij het aanbrengen van overzicht en structuur. Voor bedrijven op de werkplek, in processen en door slimmer te werken en voor particulieren in hun huis en hun huishouding.

Nog een ontwikkeling erbij!

Ik besef me dat er mensen op mijn pad gaan komen die wel willen veranderen, maar die nog niet klaar zijn voor die verandering. Misschien omdat zij ook die blokkade voelen die ik voelde. De blokkade die ervoor zorgt dat je telkens op dezelfde manier blijft denken en niet verder komt. Ik wil, door het volgen van de opleiding yogacoaches, leren hoe ik de ander kan helpen bij deze blokkades te komen en om ze aan te gaan. Om beter te kunnen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.
Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om daarvoor in contact te staan met je lijf en echt te voelen. Daarom volg ik vanaf maart de opleiding tot trainer bij http://www.yogacoaches.nl/


Ik rond dit jaar hopelijk de hbo-organisatiepsychologie af! Maar ik volg de opleiding niet langer omdat ik het hbo niveau nodig heb, maar omdat ik oprecht geïnteresseerd ben ik de psychologie. Ik vind het enorm interessant om te leren waarom doen mensen wat ze doen? Waarom ze reageren zoals ze reageren en waarom ze iets anders zeggen dan ze bedoelen. De combinatie van de verworven kennis (hoofd) en deze specifieke opleiding tot trainer (lijf) zorgt ervoor dat ik je tijdens jouw veranderproces volledig kan begeleiden om verbinding te maken.