Vanaf 1 januari 2019 is het mogelijk
voor de inwoners van de gemeente
Waalwijk en Loon op Zand via
de WMO gebruik te maken
van deze dienst.VERZAMELPROBLEEM?

Heb je het gevoel dat
jouw huis er erger aan toe is.
Denk je eigenlijk dat je
een verzamelprobleem hebt.


Lees dan eens:

HULP BIJ EEN VERZAMELPROBLEEM.

Organizen - De route naar Ruimte in je Huis

1. De hulpvraag
Jij worstelt met een te vol huis, te volle kamers en kasten. Lades puilen uit en je administratie ligt overal. Je hebt er echt last van. Het gaat ook in je hoofd zitten. Je bent de controle kwijtgeraakt.
Je weet dat het anders moet, maar je weet niet meer waar je moet beginnen.
Je besluit op zoek te gaan naar hulp en komt gelukkig bij Organiz4U terecht.


2. Het intakegesprek

We maken een afspraak om elkaar te ontmoeten. Tijdens dit gratis kennismakingsgesprek, drinken we een kop thee of koffie en vertel je mij wat jij wilt bereiken. Hoe jij wilt dat jouw huis eruit ziet. En graag hoe je wilt dat je thuis aanvoelt

Tijdens dit gesprek staan we ook stil bij hoe het zo gekomen is. En welke impact de situatie op je dagelijks handelen heeft.


3. Voorstel en offerte

Via mail ontvang je een voorstel. In dit voorstel lees je mijn advies over de te nemen route. Dit advies komt voort uit wat jij mij vertelt hebt. Het advies is uiteraard niet bindend. Misschien heb je zelf een ander idee of andere behoeftes die je nog niet met me hebt willen/durven delen. Tijdens het organize-traject, vormen de routes zich vaak vanzelf.


4. Route kiezen
Hieronder lees je welke routes er voor individuele begeleiding zijn en wat deze voor jou betekenen.

route 1

route 2

route 3

   praktische hulp

coaching TA & NLP   

coaching TA & NLPpraktische hulp

aandacht en tijd voor
ontspanning d.m.v.
ademhalingsoefeningen
& bodyscan.praktische hulp


Praktische hulp (voor route 1, 2 als 3)

Samen gaan we aan de slag om van jouw huis een thuis te maken. Een thuis waar je kunt ontspannen en je je lekker voelt. Ik begeleid je graag daarbij, maar jij maakt de beslissingen.

Alle ruimtes in je huis kunnen we aanpakken. De woonkamer, keuken, slaapkamer, werkplek en zolder. De kledingkast of speelgoedkast van je kinderen. En lades die uitpuilen met administratie.

Je leert keuzes te maken over:

  • spullen die je echt een goed gevoel geven of belangrijk zijn om te hebben.
  • spullen die je niet gebruikt of je gewoon in de weg staan. Soms is het lastig om de knoop door te hakken en de spullen weg te geven, te verkopen of goed opbergen. En als het echt niet ander kan weggooien.
  • spullen/papieren waar je iets mee MOET. Een rekening betalen, reageren op een verzoek van een bedrijf, declareren of bewaren omdat het belangrijk is.

Een organize-sessie duurt maximaal 3,5 uur per keer. En niet meer dan 2 sessies op een dag. Deze sessies kunnen 'smorgens, 'smiddags, maar ook 'savonds zijn.


Coaching TA & NLP (bij route 2 en 3)
Coaching vanuit de Transactionele Analyse (TA) helpt je om met open ogen naar je geschiedenis te kijken en het effect dat deze heeft op je gedrag van vandaag. Daarmee kun je er nieuwe betekenis aan geven. Zo helpt het je om met de vragen die je vandaag de dag bezighouden verder te komen. Je krijgt inzicht in waarom je doet wat je doet. En leert hoe dit ontstaan is van vroeger uit.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren. Het ontdekken, gebruiken en veranderen van de onbewuste patronen om vandaag te kunnen reageren zoals je wenst.


Ontspanningsoefeningen (exclusief bij route 3)
Als het contact tussen wat je denkt en wat je voelt niet overeenstemt, ontstaat spanning. Deze spanning uit zich en hoopt zich op in je lijf. We gaan op zoek naar hoe en waar de spanning zich bij jou uit. Zo leer je via je lijf wanneer je gespannen bent. En kun je eerder ingrijpen.

We beginnen deze sessie met een bodyscan. Een scan die je in een rustige, warme en comforabele omgeving doet. Bij het woord bodyscan denk je misschien aan een medisch onderzoek waarbij je helemaal wordt doorgelicht. Het is ook een mindfulnessoefening. Hierbij hoef je niet door een scanner, maar scan je als het ware met je geest je hele lichaam. Het maakt je bewust van wat er zich allemaal afspeelt in je lijf. Het doel van de bodyscan is oefenen met mindfulness oftewel opmerkzaamheid, in dit geval aandacht hebben voor wat er in je lichaam gebeurt. In het dagelijks leven ben je vooral bezig met denken en doen. Deze oefening brengt je juist in contact met je lijf.

Naast een stukje coaching dat hierna ontstaat, gaan we verder met het aanleren van de juiste ademhalingsoefeningen voor jou. Door deze eigen te maken en toe te passen, kun je op ieder moment zelf je spanningsniveau verlagen.