Echt Bewust Ja en Nee zeggen

Jouw vraag
Je wilt leren om bewust JA en NEE te zeggen. Je zegt JA als je NEE wilt zeggen of bent iemand die altijd eerst NEE zegt. Bijvoorbeeld als je hulp aangeboden krijgt. En je vindt het heel moeilijk om te zeggen dat je van mening bent veranderd. Je wilt hier bewuster mee omgaan. Waarom? Omdat je er last van hebt.

NEE leren zeggen: mensen die NEE willen leren zeggen, zijn vaak mensen die anderen voor zichzelf stellen, ze gaan vaak erg ver om anderen te helpen. Dit zorgt er dan voor dat je zelf regelmatig vast loopt in je planning óf je doet dingen waar je eigenlijk geen zin in had. Je wilt leren hoe je dit op een vriendelijke, doch duidelijke, manier kunt leren.

JA leren zeggen: mensen die JA willen leren zeggen, zijn vaak mensen die erg kritisch zijn naar zichzelf. Ze verwachten dan ook van de ander dat die net zo kritisch is. Je wilt hulp wel aannemen, maar vindt het toch moeilijk om JA te zeggen. Dus zeg je weer NEE, terwijl het zo fijn was geweest als je JA gezegd had. Je wilt leren open te staan voor de ideeën en hulp van de ander.

De intake
Afhankelijk van het traject ontmoeten we elkaar 'live', via de telefoon of via Skype of WhatsApp bellen. Tijdens dit gratis kennismakingsgesprek spreek je hardop uit wat jij wilt bereiken. Waar loop je tegenaan en hoe zou je het graag zien.

Voorstel en offerte
Kort na dit gesprek ontvang je een persoonlijk voorstel. In dit voorstel lees je mijn advies over de te nemen route. Dit advies komt voort uit wat jij mij vertelt hebt. Het advies is uiteraard niet bindend tijdens de begeleiding, maar geeft je een indicatie wat je kunt verwachten. Tijdens het traject, vormen de routes zich vaak vanzelf.

Route kiezen
Per situatie kunnen andere dingen nodig zijn om het doel te bereiken. Misschien heb je alleen praktische hulp nodig. Of blijkt er toch behoefte te zijn aan een diepere coaching. Of een manier om spanning in je lijf weg te nemen. Ieder traject is maatwerk er is geen vaste route.